Cookies en privacybeleid Kabouterpers


Over ons privacybeleid


Olleke geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.
Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Olleke. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 22/04/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.
Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.


Over de gegevensverwerking


Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Particuliere klanten

Klanten die hun naam, adres, mail en telefoonnummer opgeven voor reservatie van producten in de fysieke winkel of online hun gegevens doormailen, worden slechts bewaard voor de duur van reservatie totdat de klant het product laat bezorgen of komt ophalen in de winkel. Deze gegevens worden niet aan derde partijen gedeeld. De producten worden bij de leverancier besteld door ons en intern gecommuniceerd voor welke klant het product bestemd is. Hierna worden de gegevens verwijderd. De reservaties worden niet digitaal bewaard of voor marketingdoeleinden gebruikt, tenzij de uitdrukkelijke vraag van de klant om promotie te versturen.

Zakelijke klanten

Zakelijke klanten hun gegevens worden jaarlijks opgenomen in een listing dat voor de duur van zeven jaar zal worden bewaard.

Leveranciers

Alle adresgegevens van leveranciers, met inbegrip van contactpersonen, telefoon, mail, worden bewaard en opgenomen in een listing dat voor de duur van zeven jaar zal worden bewaard.

Webwinkelsoftware

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Opencart, wij hebben voor onze webhosting gekozen voor een eigen cloudserver dat 24/7 gemonitord is door een technisch team van Totaalholding in Nederland. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Totaalholding heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Er worden dagelijks (gedeeltelijke) back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

Webbeveiliging

Totaalholding is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSLencryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Dit SSL certificaat is verstrekt door beveiligingsspecialist COMODO CA Ltd. Alle opgegeven wachtwoorden zijn versleuteld en beveiligd. De website is preventief niet toegankelijk voor gebruikers uit Azië, Midden-Oosten en Rusland.
Bijkomend wordt onze website elke 10 uur gecontroleerd door valuedsecurity.com op malwaredetectie, veiligheidsfouten en kwetsbaarheden.

Webhosting

Totaalholding verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Totaalholding.nl heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. Totaalholding is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Apps en ontwikkelaars

Olleke doet beroep op technische ondersteuning van web- en appontwikkelaars die zelfstandig werken. Dit technisch ingehuurd personeel ontvangt alleen de noodzakelijke toegang tot onze server, zodoende de omschreven taak te kunnen uitvoeren. Dit personeel kan screenshots maken van onderdelen van de website om technische redenen. Na succesvol afronden van deze taken, ontzeggen we de toegang tot onze server. Deze bedrijven zijn actief binnen de Europese Unie en verplicht tot geheimhouding.

Cookies

Om ervoor te zorgen dat de website van Olleke goed werkt en voldoende aansluit op de wensen van onze klanten, houdt Olleke bezoekgegevens van haar website bij.

Olleke maakt op haar website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op uw tablet, mobiele telefoon of computer plaatst op het moment dat u de website bezoekt. Een cookie slaat vervolgens informatie over uw bezoek op onze website op en stuurt deze terug aan onze server. Sommige cookies zijn functionele cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten werken. Naast de functionele cookies gebruiken wij ook analytische cookies. Deze helpen ons om uw activiteiten op onze website te analyseren en zo onze dienst zoveel mogelijk aan te passen of het surfgedrag van onze website bezoekers. Uw bezoek op onze website wordt zo geoptimaliseerd. Sommige van de cookies zijn zog. sessie-cookies. Deze cookies worden weer verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit. Sommige van de cookies, zog. permanente cookies, helpen ons u bij uw volgend bezoek op onze website te herkennen. Onze website kan zo speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen. U bespaart tijd en kunt onze website optimaal gebruiken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.
 

Google (Universal) Analytics

Olleke maakt gebruik van Google (Universal) Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (https://www.google.be). Google Analytics maakt gebruik van cookies om Olleke te helpen analyseren hoe u gebruik maakt van onze website en diensten. De door het cookie gegenereerde informatie (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google Inc. opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google Inc. gebruikt deze informatie om voor Olleke bij te houden hoe u deze website gebruikt, rapporten over de websiteactiviteiten op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot websiteactiviteit en internetgebruik. Google Inc. mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google Inc. hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derden deze informatie namens Google Inc. verwerken. Google Inc. zal uw gegevens niet combineren met andere gegevens waarover Google Inc. beschikt. Het plaatsen van deze cookies kunt u weigeren door uw browser zo in te stellen dat u tijdens het volgende gebruik van de website geen cookies ontvangt. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen van cookies vindt u in de instructies en / of de Help-functie van uw browser.

Hotjar webanalyse

Olleke maakt gebruik van een webanalyse-service van Hotjar Ltd (https://www.hotjar.com/opt-out). Hotjar Ltd. maakt o.a. gebruik van analytische cookies om Olleke via geanonimiseerde gebruiksprofielen te helpen analyseren hoe u gebruik maakt van onze website en diensten. Hierdoor kunnen wij onze diensten verbeteren en uw beleving van de website optimaliseren. De statistieken kunnen wij niet herleiden naar personen. Zonder uw toestemming zullen de geanonimiseerde gegevens ook niet gecombineerd worden met bij ons bekende persoonsgegevens van u. Het plaatsen van deze cookies kunt u weigeren door uw browser zo in te stellen dat u tijdens het volgende gebruik van de website geen cookies ontvangt. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen van cookies vindt u in de instructies en / of de Help-functie van uw browser.
 

Facebook

Deze cookie ziet welke producten je bekijkt. Zo kunnen we je relevante advertenties tonen op onze partnersites. Zonder deze cookies loop je mooie aanbiedingen mis.
 

Google Adwords

Deze cookie ziet via welk zoekwoord en advertentie in de zoekmachine Google je bij ons terecht bent gekomen. Zo kunnen we extra geld investeren de zoekwoorden die klanten opleveren.

Bing Advertising

Deze cookie ziet via welk zoekwoord en advertentie in zoekmachine Bing je bij ons terecht bent gekomen. Zo kunnen we extra geld investeren de zoekwoorden die klanten opleveren.

PHP sessie cookie

De cookies worden bewaard gedurende de periode dat u onze website bezoekt en worden verstuurd naar onze server in Nederland. Deze cookies bewaren de bestel- en persoonsgegevens ingevoerd op de website, maar ook alle computergegevens (IP, browser, taalinstelling..) bij, registreren alle loginsessies, registreert wie de website bekijkt, op welke pagina en welk product klanten online zijn, welk product en welke pagina het meest bekeken is, hoeveel winkelwagentjes gevuld zijn, hoe snel personen de website verlaten, via welke doorverwijzing ze op onze site terecht zijn gekomen en welke links een foutmelding gaven, wanneer time-outs voordoen en welke ongeoorloofde toegangen hebben plaats gevonden.


Share buttons

Deze tool zorgt dat je producten en pagina's kunt delen met je sociale media (Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn, Pinterest,...) en neemt IP adressen van bezochte pagina's op. Sociale media is gehost op servers van derden, die via de app gegevens verzamelen die gericht advertenties weergeven op hun sociaal platform, gebaseerd op je share/like gedrag. Elke interactie met een sociaal media platform vallen onder het privacybeleid van de betreffende aanbieder.


Taalinstelling cookie

Onze website plaatst zodra u onze website bezoekt, een cookie op uw computer dat gedurende 29 dagen op onze server in Nederland bewaard blijft. Deze cookie herkent uw taalvoorkeur, op basis van de taalinstelling of manuele wijziging van het medium waarmee u de site bezoekt.


Valuta cookie

Onze website plaatst zodra u onze website bezoekt, een cookie op uw computer dat gedurende 29 dagen op onze server in Nederland bewaard blijft. Deze cookie herkent uw valutavoorkeur, op basis van de landinstelling of manuele wijziging van het medium waarmee u de site bezoekt.


Winkelmand cookie

Onze website plaatst zodra u onze website bezoekt, een cookie op uw computer dat gedurende 29 dagen op onze server in Nederland bewaard blijft. Deze cookie bewaard uw winkelmand voor de duur van de sessie.


Wij behouden ons het recht voor om het cookiebeleid aan te passen.
Alle overige cookies zijn onderaan dit beleid vermeld.


E-mail, berichtenverkeer en mailinglijsten

MailChimp

Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met MailChimp. MailChimp zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link. U ontvangt onze nieuwsbrief dan niet meer. Uw persoonsgegevens worden door MailChimp beveiligd opgeslagen. MailChimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. MailChimp behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

Mailverkeer

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van freshdesk ticketingsystem. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Freshdesk heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Mailing

Voor het versturen van onze mailings per post maken we gebruik van de diensten van PostNL. PostNL zal uw door ons verzamelde naam en adresgegevens nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Uw persoonsgegevens worden door PostNL beveiligd opgeslagen en na verzending verwijderd van hun beveiligde servers.

Facebook, Twitter en Pinterest

Berichten geplaatst en gedeeld via onze Facebook-, Twitter en Pinterestpagina zijn onderhevig aan het privacybeleid van dit sociaal platform. Wij maken zelf geen kopieën van deze gegevens en vragen klanten steeds om ons via mail te contacteren.


Telefonie

Alle telefoons naar de Olleke klantendienst worden digitaal opgenomen en de geluidsfragmenten worden bewaard voor trainingsdoeleinden. Van elke telefoongesprek verzamelen we uw naam, mail en telefoonnummer als belnotitie dat door de telefonisten aan ons mailadres zal worden bezorgd zodra het gesprek beëindigd is. Via een online portaal krijgen we inzicht in statistieken en kunnen we alle beantwoorde oproepen nalezen, herbeluisteren, de gegeven antwoorden lezen en zelf antwoorden bezorgen aan de telefonisten wanneer iemand soortgelijk antwoord verwacht. Deze gegevens worden bewaard op de server in Amsterdam, waar de telefonisten in onze naam alle oproepen beantwoorden. De telefooncentrale is aan geheimhouding verplicht.

Telenet en WeePee

Telefoongegevens worden ook bewaard door WeePee Telecom en Telenet. Een register van elk telefoonnummer, inkomend en uitgaand, alsook de duur van het gesprek en de manier waarop deze is doorgeschakeld, worden bewaard op servers in België en vermeld op facturatie.

Payment processors

Pay.nl

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Pay.nl. Pay.nl verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Pay.nl heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Pay.nl behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Pay.nl deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Pay.nl's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Pay.nl bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.


Easy payments

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze winkel maken wij gebruik van het platform van Easy Payments in België. Easy Payments verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Easy Payments heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Easy Payments behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Easy Payments deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Easy Payments' dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Easy Payments bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Betalingen met bankkaarten in andere filialen dan Brugge, kunnen door andere betaalproviders worden verzameld dan hierboven opgenomen. Reguliere betaalproviders voldoen aan de wetgeving inzake het verwerken en verzamelen van betaalgegevens. Bij vragen, kunnen we u in contact brengen met de betreffende filiaalhouder.


Argenta

Alle bankgegevens worden bewaard op de beveiligde servers van Argenta Spaarbank, dat alleen toegankelijk is voor het bankpersoneel en de rekeninghouder(s). Deze gegevens vallen onder geheimhouding. Geldtransfers boven de duizend euro worden toegevoegd aan een adresboek dat bewaard blijft bij de bank.


Beoordelingen

WebwinkelKeur

Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen
om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.


Verzenden en logistiek NAW-gegevens

GLS

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van GLS voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens, mailadres en telefoonnummer met GLS delen. GLS gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat GLS onderaannemers inschakelt, stelt GLS uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.


UPS

Een beperkt aantal producten worden direct van bij de fabrikant naar u thuis verzonden omwille van de grootte of het gewicht van deze producten. In zo'n geval worden uw naam, adresgegevens, mailadres en telefoonnummer bezorgd aan de fabrikant en geven zij het op hun beurt door aan transportfirma's UPS. UPS gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat UPS onderaannemers inschakelt, stelt UPS uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. De fabrikant is verplicht tot geheimhouding en zal uw gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan het correct bezorgen van uw bestelling.


DPD

Een beperkt aantal producten worden direct van bij de fabrikant naar u thuis verzonden omwille van de grootte of het gewicht van deze producten. In zo'n geval worden uw naam, adresgegevens, mailadres en telefoonnummer bezorgd aan de fabrikant en geven zij het op hun beurt door aan transportfirma's DPD. DPD gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat DPD onderaannemers inschakelt, stelt DPD uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. De fabrikant is verplicht tot geheimhouding en zal uw gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan het correct bezorgen van uw bestelling.


PostNL

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Uitzonderlijk maken wij gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens, mailadres en telefoonnummer met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.


Bpost

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Uitzonderlijk maken wij gebruik van de diensten van Bpost voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens, mailadres en telefoonnummer met Bpost delen. Bpost gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat Bpost onderaannemers inschakelt, stelt Bpost uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.


Facturatie en boekhouden

Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van deFactuur BVBA. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van deFactuur BVBA. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. deFactuur BVBA is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Zij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

Onze boekhoudster verwerkt uw facturen zoals voorgeschreven in de Belgische wetgeving en bewaartermijn van zeven jaar.


Taksvrije aankopen

Voor het verwerken van taxvrije formulieren en facturen uitgeschreven aan diplomaten, werken wij samen met Global Blue Belgium die u als klant de btw zal terugbetalen conform de Belgische regelgeving. Met hen wisselen wij uw volledige naam, adres, paspoortnummer, land van herkomst, bankgegevens en de aankoophistoriek uit. Uw persoonsgegevens worden veilig opgeslagen en bewaard. Global Blue Belgium is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Zij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.


Verzekering

Personen die tijdens het winkelen, bij ingang tot de winkel, voor de deur gekwetst worden door loszittende onderdelen van de winkelgevel, medische hulp nodig hebben na het correct gebruik van aankopen, op een beurs- en marktactiviteiten van Olleke, aanspraak moeten maken op een van de afgesloten verzekeringen door Olleke, moeten zich bewust zijn dat we uw volledige gekende persoonsgegevens en informatie zullen doorgeven aan de betreffende verzekeringsmakelaar, medische eenheden, politiediensten, brandweerdiensten, juridische personen, zorg- en ziektefondsen, bankinstellingen en federale instanties, met als doel u als persoon te kunnen identificeren binnen een wettelijke omkadering. Deze diensten zijn tot geheimhouding verplicht.


Externe verkoopkanalen

Bol.com

Wij verkopen (een deel van) onze artikelen via het platform van Bol.com. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Bol.com uw bestel- en persoonsgegevens met ons. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.


Partnerorganisaties

Wij werken als bedrijf samen met lokale handelsverenigingen en lokale non-profitorganisaties en stedelijke diensten. Ter promotie van (handels)activiteiten, verwerken van inschrijvingen bij volgen van workshops in de winkel of op locatie, wisselen we met hen persoonsgegevens uit. In voorkomend geval kunnen deze organisaties en instanties u namens ons contacteren. Alleen personen die binnen het arrondissement Brugge wonen en personen die beschouwd worden als reguliere klant, hun volledige naam, adres, gender, geboortedatum en mailadres kunnen ter beschikking worden gelegd van stedelijke diensten, met betrekking tot bijhouden en verwerken van statistieken over lokale economie en socio-culturele en maatschappelijke statistieken. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik. De organisaties waarmee we samenwerken zijn tot geheimhouding verplicht en zullen uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Zij beschikken niet over het recht uw gegevens voor andere doeleinden te gebruiken of gegevens door te verkopen. 
Deze organisaties zijn gelimiteerd tot en onder voorbehoud van wijzigingen; Dienst Jeugd Brugge, Verenigde Zelfstandige Handelaars Brugge, Cadeaubon, Dienst Lokale Economie, Eities, Vrijwilligerscentrale Brugge, Eigenschap, Jouw Kraam Maastricht, Jouw Kraam Terneuzen, Jouw Kraam Zaandam en onze huismerken: Guilty Pleasure Emporium, Kabouterpers en Emma Meijer.

Omwille van de bescherming van NAW-gegevens zijn afzonderlijke gegevensverwerkingsovereenkomsten opgemaakt tussen de diverse drukkerijen en Olleke, dat drukwerk inkoopt en laat leveren bij haar klanten.


Camerabewaking

Alle winkels zijn uitgerust met camerabewaking. Deze beelden worden opgenomen voor uw en onze veiligheid en kunnen indien nodig geraadpleegd worden en uitgewisseld met de lokale politie. Olleke geeft via verplichte borden aan dat er camera's u filmen. De camerabeelden kunnen op afstand worden geraadpleegd. Vanaf 25 mei 2018 worden de aangiften bij de politiediensten aangegeven. Deze aangifte zal via een nieuw e-loket worden ingediend. Voorheen was de opname gepubliceerd in het openbaar register van de Privacycommissie dat per 25 mei 2018 haar loket sluit.


Personeel

Alle persoonsgegevens, bankrekeningnummer, rijksregisternummer en werktijden worden doorgegeven aan T-Groep, die in opdracht van Olleke de gegevens gebruikt om de gewerkte uren correct uit te betalen. T-groep is verplicht aan geheimhouding en bewaard de gegevens op hun beveiligde server. Personeelsgegevens worden voor de duur van zeven jaar bewaard.


Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.


Automatisch verzamelde gegevens

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.


Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan Olleke op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.


Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.


Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.


Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.


Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.


Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.


Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.


Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Olleke. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.


Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.


Contactgegevens

Olleke
Wijngaardstraat 12
8000 Brugge
België
T (085) 105-0459
E info apenstaartje olleke.be


Contactpersoon voor privacyzaken: O. Van Gierdeghom


Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven.

Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: desprookjeswinkel.be


Cookieverklaring laatst bijgewerkt op 25-4-2018 door Cookiebot:

Noodzakelijk (3)

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
CookieConsent desprookjeswinkel.be Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein 1 jaar HTTP Cookie
language desprookjeswinkel.be Slaat de voorkeurstaal van de gebruiker op de website op. 29 dagen HTTP Cookie
PHPSESSID desprookjeswinkel.be Houdt gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen bij. Session HTTP Cookie

Statistieken (3)

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
_ga desprookjeswinkel.be Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. 2 jaar HTTP Cookie
_gat desprookjeswinkel.be Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen Session HTTP Cookie
_gid desprookjeswinkel.be Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Session HTTP Cookie

Marketing (25)

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
__atuvc desprookjeswinkel.be Werkt de teller bij van de social sharing-functies van een website. 1 jaar HTTP Cookie
__atuvs desprookjeswinkel.be Zorgt ervoor dat de bijgewerkte teller wordt weergegeven voor de gebruiker als een pagina wordt gedeeld met de service voor delen van sociale media, AddThis. Session HTTP Cookie
_at.cww desprookjeswinkel.be Gebruikt door het sociale deelplatform AddThis Persistent HTML Local Storage
ads/ga-audiences google.com Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor's online behaviour across websites. Session Pixel Tracker
at-lojson-cache-# desprookjeswinkel.be Gebruikt door het sociale deelplatform AddThis Persistent HTML Local Storage
at-rand desprookjeswinkel.be Gebruikt door het sociale deelplatform AddThis Persistent HTML Local Storage
collect google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Session Pixel Tracker
di2 addthis.com Niet geclassificeerd 1 jaar HTTP Cookie
IDE doubleclick.net Gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de websitegebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren. 1 jaar HTTP Cookie
impression.php/# facebook.com Used by Facebook to register impressions on pages with the Facebook login button. Session Pixel Tracker
loc addthis.com Geolocatie, die wordt gebruikt om providers te helpen bepalen hoe gebruikers die informatie met elkaar delen geografisch zijn gelegen (statusniveau). 1 jaar HTTP Cookie
mus addthis.com Niet geclassificeerd 1 jaar HTTP Cookie
NID google.com Registreert een uniek ID die het apparaat van een terugkerende gebruiker identificeert. Het ID wordt gebruikt voor gerichte advertenties. 6 maanden HTTP Cookie
sess adnxs.com